Wat is Instagram?

  Inhoudsopgave:

 1. Hoe werkt Instagram?
 2. Werken met Instagram
 3. Praktische Instagram tips
 4. Conclusie

We hebben allemaal al wel eens gehoord van Instagram of Insta. Maar wat is Instagram nu precies? En hoe werkt Instagram? We leggen je het allemaal uit. Verder geven we je informatie over werken met Instagram en de gebruikelijke termen zoals taggen, een Instagram feed en reposten. Maar we bespreken ook wat de beste tijd is voor het delen van een foto op Instagram; wat is een Instagram wachtwoord en wat is een leuke Instagram naam? En wat zijn Instagram stories? Allereerst beginnen we met wat is Instagram?

Wat is Instagram precies?

Wat is Instagram?

Instagram is een app, ontstaan op 6 oktober 2010 en ontwikkelt door de heren Kevin Systrom en Mike Krieger. De naam komt van het instant effect van Polaroidfoto's die gebruikers via Instagram met elkaar kunnen delen.

Instagram is toch echt wel de moeite om te leren kennen. Je kan een privé account (met een wachtwoord) maken, maar ook voor bedrijven bestaat er Instagram voor bedrijven.

Instagram is een sociaal netwerk dat draait om het delen van je foto's en video's met je volgers. Je maakt een account aan met een leuke Instagram naam en een wachtwoord en je kan zo overal je nieuwe berichten bekijken op je Instagram feed.

Alvorens je een foto plaatst op Instagram, kun je er een Instagram filter overheen gooien. Als je deze foto deelt, dan kunnen je volgers deze "leuk vinden", reageren en eventueel je foto reposten.

Je weet hebt nu antwoord op je vraag wat Instagram is. Nu wil je toch aan de slag gaan en werken met Instagram?

Hoe werkt Instagram?

We leggen je uit hoe te taggen op Instagram en wat een Instagram feed is. We geven je ook informatie over een Instagram story en hoe je moet reposten in Instagram.

Wat is taggen op Instagram?

Taggen betekent letterlijk iets markeren.

Hoe werkt Instagram taggen?

Taggen op Instagram doe je aan de hand van een hashtag, een #: een symbool waardoor web zoekmachines bepaalde berichten kunnen vinden en ze zo categoriseren. Maar je kan ook taggen met zoekwoorden (in het geval van Instagram taggen we foto's).

Je kunt je gebruikersnaam taggen, een beschrijving taggen of je kan taggen door een onderwerp toe te voegen aan een foto of zelfs een bepaalde plaats waar de foto genomen is, kan je taggen. Taggen nu maar!

Hoe werkt Instagram?

Hoe werkt Instagram taggen effectief?

Je kan taggen door hashtags toevoegen in het bijschrift van de foto of je kan taggen in een commentaar op de foto.

Als je iets wil taggen typ je een # voor het woord dat belangrijk is voor die bepaalde foto.

Mensen taggen hun foto's op Instagram om anderen te helpen hen te vinden alsook zijn of haar foto's. Foto's worden gekoppeld aan dezelfde onderwerpen, een ervaring of een sensatie.

Je kan je foto taggen met een populaire tag, zo kan je je zichtbaarheid vergroten en dus ook het aantal volgers op je Instagram. Taggen dus maar!

Wat is een Instagram feed?

Je hebt waarschijnlijk al wel gehoord van een feed. De feed op Instagram is het startscherm waarin je alle foto's ziet die de mensen die jij volgt hebben gepost.

Maar hoe werkt de feed?

Maak keuzes in je foto's die mooi staan in je feed en wel zo dat ze passen bij de rest. Maak een mooi geheel van je feed en plaats de andere foto's op een later moment.

Zorg voor een bepaalde sfeer in je feed. Wil je bijvoorbeeld een zonnige vakantiesfeer opwekken in je feed? Kies dan geen foto's van op regenachtige dagen of foto's met grauwe kleuren voor je feed.

Zoek een aantal 'vaste' bewerkingen die je op al je foto's doorvoert. Maak vooraf een planning voor je feed, zodat je geen soortgelijke foto's boven of naast elkaar hebt staan.

Omdat je grid van je feed uit drie foto's naast elkaar bestaat, moet je een afwisselende structuur krijgen opdat het een inspirerend geheel zou blijven. Wissel af met close-ups en vergezichten, onderwerpen en allerlei standpunten in je feed.

Opgelet, vergeet niet je foto's te taggen op je feed!

Nu je je Instagram feed in orde hebt gebracht en je je foto's kan taggen op Instagram, leggen we je uit hoe te werken met stories.

Wat zijn Instagram stories?

Met een Instagram story ga je jouw foto's en video's van die dag delen; het is jouw story. Na 24 uur verdwijnt deze story alweer. Je kan dus steeds een nieuwe story maken.

Hoe werkt een story op Instagram?

Maak een story met alle foto's en korte filmpjes die je wil gebruiken.

Je kan je story ook bewerken met filters of er een sticker aan toevoegen. Je kan ook tekst toevoegen aan je story. Vergeet ook niet je foto's te taggen. Als je tevreden bent met je story, dan kan je je Instagram story publiceren.

Hoe werkt Instagram story bekijken bij anderen? Kijk bovenaan op de balk waar alle profielfoto's staan van jouw beste vrienden en de meest populaire accounts. Klik op de profielfoto en je ziet meteen hun Instagram story voor je. Klik op de foto of video om verder te gaan in de Instagram story.

Om te zien of iemand wat nieuws geplaatst heeft in zijn Instagram story, kijk dan in de balk naar de profielfoto. Er verschijnt dan een gekleurd ringetje rond de foto.

Je bepaalt net als bij jouw eigen Instagram wie wel en wie niet jouw foto's en video's kunnen zien op je Instagram story.

Als je in je eigen Instagram op privé hebt gezet, dan geldt dit ook voor je Instagram story. Enkel je volgers zullen je Instagram story kunnen bekijken.

Met een openbaar profiel kan de hele wereld je Instagram story bekijken.

Instagram, hoe werkt het?

Wat is reposten op Instagram?

Je kan op Instagram iets reposten, maar wat is reposten?

Reposten doe je als je een foto opnieuw plaatst op je Instagram feed.

Vaak spreekt men op Instagram niet van reposten, maar van een retweeten (zoals bij Twitter).

Je gaat de foto van iemand anders terugplaatsten (= reposten) op je eigen Instagram feed.

Reposten kan je doen aan de hand van een bijkomende app, je kan reposten via "embedden" met een html-code of je kan reposten aan de hand van een een schermafbeelding.

Hoe werkt Instagram reposten?

Er bestaat een app om foto's te kunnen reposten op je Instagram feed. Gebruik de inloggegevens van je Instagram account om in te loggen op de app. Selecteer de foto en druk op de knop om hem te reposten.

Een andere manier om te reposten is aan de hand van een html-code. Om een foto te embedden met een html-code selecteer je met je browser de foto die je graag zou willen reposten. Aan de rechterkant op je pagina klik je op de knop 'delen'. Een venster zal openen met de HTML-code die je nodig hebt. Kopieer de code en plak ze op de plaats op je website of in je artikel. Aangezien alle foto's eigendom blijven van Instagram zal de originele fotograaf altijd wel vermeld worden. En dan publiceer je je artikel; je hebt aan reposten gedaan.

Verder kan je ook een Instagram foto reposten via een schermafbeelding. Je opent je Instagram app en zoekt de foto die je graag zou willen reposten. Maak met je mobiel een schermafbeelding van de foto. Zorg er steeds voor dat je de oorspronkelijke fotograaf als bron vermeld; zo kan je account niet geblokkeerd worden.

Dit was de tweede manier om te reposten. Maar er is nog een manier om te reposten.

De laatste optie om te reposten, is dat je simpelweg de desbetreffende eigen foto opnieuw plaatst, zoals je normaal gesproken ook een foto plaatst op je Instagram feed en je zet er gewoon hashtag "repost" (dus "#repost") bij.

Nu ken je dus 3 manieren om te reposten op Instagram. Reposten maar! Wanneer je niet meteen wil reposten op je Instagram feed, plaats dan de foto die je later wil reposten op je klembord. Een beetje verder in dit artikel leggen we je uit wat de beste tijd is om een foto te plaatsen op Instagram, op je Instagram feed.

Werken met Instagram

Wat is Instagram voor bedrijven?

Als je een goed zakelijk Instagramaccount hebt, kan je bedrijf heel succesvol worden. Je vergroot er je naambekendheid en je zichtbaarheid mee. Daarom werd Instagram voor bedrijven ontwikkeld.

Visuele content blijft veel sneller hangen dan alleen maar teksten. Daarom kan het dat potentiële klanten jouw veel sneller gaan herinneren doordat je een mooie of originele afbeelding hebt geüpload naar Instagram, in plaats van een tekst.

Met Instagram voor bedrijven kan je een bedrijfsprofiel aanmaken alsook een bedrijfspagina. Instagram voor bedrijven heeft bedrijfsprofielen die specifiek voor bedrijven ontworpen zijn en bevatten een heleboel handige tools en opties. Met een Instagram bedrijfsprofiel kan je bijvoorbeeld makkelijk adverteren en een contactknop toevoegen aan je profiel. Met Instagram voor bedrijven kan je statistieken over je account bekijken en nog een heleboel meer interessante zaken. Er zijn tegenwoordig een heleboel mogelijkheden in Instagram voor bedrijven. Opgelet, om een Instagram bedrijfsprofiel te hebben, moet je eerst een Facebookbedrijfspagina hebben en bovendien moet je ook de beheerrechten hebben op die pagina.

Wil je een Instagram bedrijfspagina aanmaken? Maak dan eerst een persoonlijk Instagram account aan en zet deze dan om naar een bedrijfsaccount. Daarna kan je aan de slag met Instagram voor bedrijven.

Wat is Instagram en hoe werkt het?

Een zakelijk Instagram profiel?

Hoe werkt Instagram bedrijfsprofiel? Een goed zakelijk Instagram profiel heeft vooral een goede profielfoto. Dit is een foto die goed aansluit bij je bedrijfsprofiel; dit kan bijvoorbeeld je bedrijfslogo zijn. De profielfoto verschijnt overal: bovenaan je Instagram zakelijke bedrijfspagina, je updates, je reacties en in de zoekresultaten van Instagram (voor bedrijven). Het is dus heel belangrijk om een goed zakelijk Instagram profiel te hebben. Denk dus vooraf goed na over hoe precies je zakelijk Instagram profiel eruit moet zien!

Zorg verder ook voor een goede, korte biografie in je zakelijk Instagram profiel. Zorg er voor dat nieuwe volgers weten waarvoor je staat, wat je ze kan aanbieden en hoe ze je kunnen contacteren!

Zorg er verder ook voor regelmatig te posten op je Instagram voor bedrijven en maak ook originele posts, zaken die je volgers nergens anders kunnen vinden. Maar let er wel op dat het steeds jouw specifieke stijl blijft! En vergeet vooral niet je foto's te taggen!

Hoe werkt Instagram? Instagram is tweerichtingsverkeer. Jij kan dan wel leuke posts zetten op je Instagram feed, maar vergeet ook zeker niet te reageren, te liken, te reposten of vragen te stellen aan de anderen. Je kan ook wedstrijden en acties opzetten. Zo onderhoud je de band met je klanten.

Verbind je Instagram voor bedrijven met andere sociale netwerken zoals Facebook. Op die manier kan je bijvoorbeeld je vrienden van Facebook laten weten dat je een Instagram account hebt.

Zo nu heb je onder andere al antwoord gekregen op je vragen: Wat is Instagram, wat is Instagram voor bedrijven en hoe werkt Instagram.

Praktische Instagram tips

Hieronder bespreken we: wat is Instagram wachtwoord en wat is een leuke Instagram naam? We geven je ook de beste tijd om een foto te plaatsen op Instagram.

Wat is Instagram wachtwoord?

Wat is Instagram wachtwoord? Om in te loggen in je Instagram account heb je een wachtwoord nodig. Ben je je wachtwoord vergeten, kwijt of wil je gewoon een ander wachtwoord?

Hoe werkt Instagram wachtwoord?

Als je een Instagram wachtwoord nodig hebt, neem dan volgende stappen:

 1. Ga naar het inlogscherm.
 2. Onder het veld "Wachtwoord", zie je een link "wachtwoord vergeten"; de link die we nodig hebben.
 3. Voer je e-mailadres of gebruikersnaam in + de captcha in.
 4. Klik vervolgens op de knop "Wachtwoord opnieuw instellen".
 5. Ga nu naar je e-mail inbox. Je ontvangt een link van Instagram. Klik op de link "Reset password" die je in deze mail ziet en voer het nieuwe Instagram wachtwoord dat je wil twee keer in en klik op "Wachtwoord opnieuw instellen".

Je ontvangt daarna een berichtje dat je Instagram wachtwoord met succes werd gewijzigd. Zo eenvoudig gaat het om een nieuw Instagram wachtwoord te maken.

Ben je vergeetachtig of ben je een warhoofd en je kan je Instagram wachtwoord maar niet onthouden? Geen probleem, je kan steeds een nieuw Instagram wachtwoord aanmaken. Maar misschien een goede tip: maak je Instagram wachtwoord simpel om te onthouden.

Wat is een leuke Instagram naam?

Je hebt een Instagram account met een Instagram wachtwoord. Maar wat is nu een leuke Instagram naam? Voor een leuke Instagram naam kies je ofwel om je eigen naam te gebruiken ofwel zal je je creativiteit moeten aanspreken voor een leuke Instagram naam, gezien het groeiend aantal sites dat een loginnaam vereist en de miljarden internetgebruikers. Als je bijvoorbeeld ook op Twitter actief bent, gebruik dan dezelfde leuke Instagram naam; zo ben je direct herkenbaar voor iedereen en het werkt gewoon fijner wanneer je iemand wilt taggen.

Gebruik bijvoorbeeld je hobby, gebruik een andere taal. Een leuke Instagram naam kan je ook maken door samengestelde woorden te nemen of speel met je naam. Maar de gouden regel in dit geval: Maak je leuke Instagram naam vooral niet te moeilijk! En voer een snelle controle op internet uit voordat je je Instagram naam instelt; Je kan wel een leuke Instagram naam bedacht hebben maar kijk na of je Instagram naam al geregistreerd is en of het geen domeinnaam is! Zo heb je een originele leuke Instagram naam!

Wat is het verschil tussen Facebook en Instagram?

Wat is de beste tijd om een foto te plaatsen op Instagram?

Merk je soms dat een foto opvallend minder likes krijgt, hoewel de foto best wel leuk is? Wil je meer likes op Instagram?

Bekijk dan eens het tijdstip waarop je post. De beste tijd om een foto te plaatsen op Instagram zou door de week zijn; dan maak je het meeste kans op veel likes. Vooral 's ochtends tussen 8u00 en 9u00, tijdens de lunch (tussen 12u00 en 13u00) maar ook 's avonds tussen 18u00 en 19u30 zou de beste tijd zijn om een foto te plaatsen op Instagram. In het weekend zou 11u00 dan weer het beste moment zijn om je foto te posten op Instagram.

Maar probeer er vooral zelf achter te komen (via de statistieken bijvoorbeeld) wanneer jouw publiek het actiefst is. Probeer uit te zoeken wanneer de beste tijd is voor jouw publiek om een foto te plaatsen op Instagram.

Conclusie

We hopen dat we je vragen zoals "wat is Instagram" en "hoe werkt Instagram" hebben kunnen beantwoorden. Je kan vanaf nu je foto's taggen, je kan iets reposten en je kan een Instagram story beginnen maken.

Instagram is een fijne, creatieve manier van communiceren aan de hand van foto's en filmpjes. Je kan een privé account aanmaken, maar voor bedrijven bestaat er ook Instagram voor bedrijven met een Instagram zakelijk profiel.

Hopelijk zijn de vragen "Wat is Instagram en hoe werkt Instagram?" met dit artikel beantwoordt.Maak snel een Instagram account aan met een leuke Instagram naam en een Instagram wachtwoord dat je goed kan onthouden en stuur die prachtige foto de wereld in!